TRANSFERTRYCK – SMART AV FLERA ANLEDNINGAR

Transfertryck är en tryckmetod som har många bra egenskaper. Trycktekniken påminner mycket om screentryckning med skillnaden att trycket görs på ett ark för att sedan appliceras på tröjan eller produkten. När vi på Deed.se utför transfertryck printar vi ut själva trycket på en sorts plastfilm, ett ark. Sedan lägger vi arket på tröjan eller det som ska tryckas och vi värmer på trycket så det fastnar. Vanligtvis använder vi oss inte av transfertryck till t-shirts och tröjor utan till mer svårapplicerade produkter, exempelvis kepsar och arbetskläder. En stor fördel med transfertryck är att startkostnaden är mycket låg, det spelar nämligen ingen roll om du beställer en t-shirt eller hundra, processen ser likadan ut. Vi rekommenderar transfertryck till färre antal eftersom startpriset är lågt. Till stora upplagor och antal är det bättre att välja screentryck eller liknande.

Bra att veta

När vi använder oss av transfertryck hamnar trycket liksom ovanpå tyget och inte inuti fibrerna. Detta ser naturligtvis väldigt snyggt ut men kan dessvärre slitas efter flera tvättar. Eftersom trycket hamnar uppepå tyget lämpar sig denna tryckmetod allra bäst till andra saker än kläder som du ofta tvättar, exempelvis kepsar och tygkassar. Ett stort plus med transfertryckning är att färgerna och trycket blir oerhört skarpt och snyggt. Detta beror på att färgen hamnar uppepå tygets fibrer och får på så vis bättre skärpa och kontrast.

När man trycker transfertryck går det bra att använda flera färger, du kan själv göra din design i vårt program. Beroende på vad det är du vill trycka och vilken produkt du vill trycka på, finns det olika tryckmetoder som är mer lämpade än andra. Du får gärna skicka iväg ett mejl eller slå oss en pling om du har funderingar. Vi kan ge dig råd och tips om vilka tryckmetoder som är bäst för vilket material. Nere till höger finns en blå pratbubbla som det står ”Chat!” i. Tryck på den om du vill få tag på oss direkt.

Sök