Designa tröja med färgsublimation

När det kommer till olika tryck finns det många olika tekniker att använda sig av. Hos oss kan du bland annat välja tryck i brodyr eller som screentryck. Färgsublimation är ytterligare en tryckteknik som får ett mycket lyckat resultat. Men vad innebär egentligen färgsublimation?

Tekniken går ut på att värma upp sublimeringsfärgen och sedan applicera den på tröjan eller tyget. Genom att värma upp färgen går färgen in i tygets fibrer och blir på så sätt ett med dem. Om man jämför med exempelvis screening så blir alltså färgsublimation ett med tyget och det går inte att känna trycket med handen. Vid ett screentryck hamnar själva trycket uppepå tyget. Genom att låta den varma färgen gå in i tygets fibrer blir trycket precis lika hållbart och beständigt som plagget. För att det ska fungera att använda sig av färgsublimation måste plagget eller tyget bestå av minst 60 % polyester, annars fungerar det inte. Att använda färgsublimation är dyrare än exempelvis brodyr och screentryck. Detta är såklart en nackdel men med tanke på den höga kvalitet och snygga lyster trycket får är det värt det.

Vad vill du trycka?

Fundera på vad det är du vill trycka. Kanske vill du beställa ett gäng företagströjor med din firmalogga? Eller behöver du trycka en text till större grupper, exempelvis till en skola eller träningsföreningar? Oavsett vad du är ute efter kan vi på Deed.se hjälpa dig. Vi erbjuder mängder av snygga t-shirts, både i klassisk modell och i modern design. Dessutom kan du trycka tygkassar, muggar och kepsar, för att nämna några. Hör gärna av dig till oss om du är osäker på vilken sorts tryck du bör välja. Genom att fylla i vårt kontaktformulär kan vi svara på alla dina frågor. Du kan även nå vår kundtjänst via telefonen eller direkt i vår livechatt här på hemsidan.

Om du är på jakt efter ett kvalitetstryck som håller länge är färgsublimation ett riktigt bra val. Skicka en offertförfrågan om du är osäker på vad slutkostnaden blir så återkommer vi med ett mer exakt pris.

Trans